+36 1 210 3500, +36 30 251 2228 1089 Budapest, Szenes Iván tér 10.
Facebook Youtube Instagram

Franchi fegyvergyár TimeLine
2022 Február 10

1868-1940

1868-ban a Franchi család, amely már a textiliparban is vállalkozó volt, megalapította a Franchi Luigi fegyvergyárat, életet adva az ágazat egyik leghosszabb életű ipari vállalatának.1930-ban az egyik legsikeresebb alkotás fémjelezte történetét: a dupla sörétes Imperiale Montecarlo , amelyet Beretta a mai napig gyárt az eredeti tervek alapján. 1948

48 AL

A háború utáni évek boldog időszak Franchi számára,  új sikereket hoz - a világ legkönnyebb félautomatájának megalkotása, amely 1954-ben megkapja -egyetlen fegyverként a történelem folyamán- a Compasso dOro díjat, a világ leghitelesebb nemzetközi ipari formatervezési elismerését.  A neve 48 AL.50-es-60-as évek


A gazdasági fellendülés

A Made in Italy minden területen megbecsülést nyer, és a stílus szinonimájává válik. A Franchi is élvezi ezt a presztízst, és az amerikai piacra is terjeszkedik. 1966-ban Bresciában avatták fel az új gyáregységet, majd két évvel később Franchi egy újabb mérföldkövet ünnepelt: 100 évesek lettek.
70-es évek

SPAS 12 és 15

1979 az az év, amikor megszületik Luigi Franchi egyik leghíresebb terméke, a SPAS 12, egy félautomata és egyben előágy szános bimodális sörétes puska, amelyből a későbbiekben megszületik a SPAS 15. Sikerük a szektor ikonikus termékévé avatja őket. 1995


A BERETTA CSOPORTBAN

1995 végén a Franchi a tekintélyes Beretta csoport része lett, új nemzetközi piacokat hódított meg, miközben továbbra is önálló tervezőirodát és értékesítési hálózatot tartott fenn.

 2018


150 éves jubileum

FRANCHI FEELS RIGHT

Ez a Franchi filozófiája, amely a Feels Right nyereményében és abban a kis F-ben található meg, amely minden termékben megtalálható. Letisztultság, hatékonyság, ergonómia, a vadászat élményének tökéletes átérzése.

Több mint 150 éves történelem, egyedülálló szenvedély, amelyet különleges és korlátozott kiadású termékekkel ünnepeltek a 150. év tiszteletéreA honlap fegyvereket tartalmaz!


Amennyiben Ön szakmai célú látogató ( viszonteladó, vagy fegyverek felhasználásával hivatásszerűen foglalkozó személy), úgy lépjen be, mert oldalaink csak és kizárólag szakmai célú információkat tartalmaznak. Minden egyéb esetben felkérjük, hagyja el oldalunkat!

A BELÉPÉS feliratra való kattintással Ön kijelenti, hogy kizárólag szakmai célú látogató ( tehát kizárólag viszonteladó, vagy fegyverek,lőszerek és a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök felhasználásával hivatásszeruen foglalkozó személy) , és a lapon található információkra szakmai célból van szüksége! Felhívjuk figyelmét, hogy a BELÉPÉS feliratra való kattintással Ön hivatalosan ajánlatot kér cégünktől (az 2008 évi. XLVIII tv. alapján).